Voer een bepaling uit van gluten en gliadines met de ELISA-techniek

Omschrijving

Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven over wat gliadines precies zijn, wat coeliakie is en welke immunologische techniek gebruikt kan worden voor de bepaling van gliadines in voeding. Daarna kunnen de leerlingen zelf aan de slag om te bepalen hoeveel gliadine aanwezig is in bepaalde voedingsmiddelen zoals sojasaus, pasta... De stalen worden op een gepaste manier voorbehandeld en daarna wordt een ELISA uitgevoerd om zo het gehalte aan gliadines te bepalen in de specifieke voedingsstalen.

Praktisch

  • Contactpersoon: Céline Christiaens
  • Opleiding: Bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie
  • Locatie: Howest, campus Brugge station - BST.A
  • Vakdomeinen: life science, biologie
  • Mee te brengen:indien mogelijk, labojas en labobril
  • Doelgroep(en):
    • Leerlingen 3de graad - dubbele finaliteit
    • Leerlingen 3de graad - doorstroomfinaliteit
  • Max. aantal deelnemers: 20
  • Data: op aanvraag
  • Duur: halve dag

Inschrijven voor deze workshop

Gelieve de nodige gegevens in te vullen om te registreren voor een workshop.

Vragen over deze workshop?
Neem contact op met Céline Christiaens.