Actief met de klas

Howest biedt een ruime keuze aan (interactieve) workshops en educatieve projecten die gevolgd kunnen worden op de Howest-campussen of bij jou op school.

Het recept is steeds hetzelfde, de ingrediënten variëren volgens de eindtermen van de vakdomeinen verzorgd binnen de studierichtingen in het secundair onderwijs. Ontdek ons volledig aanbod op deze pagina.

Project: Ondersteuningsaanbod in functie van de GIP en onderzoekscompetentie.

Howest ondersteunt de realisatie van de geïntegreerde proef en onderzoekscompetentie van leerlingen uit het zesde jaar ASO, TSO en KSO.

De ondersteuning gaat van het aanreiken van onderwerpen (en de begeleiding ervan) over het aanleveren van theoretische informatie tot het helpen uitbouwen en begeleiden van een praktische laboproef.

Meer info & inschrijven

Knappe Koppen – Workshopweek

Traditiegetrouw organiseert Howest de derde week van januari een workshopweek Knappe Koppen. Je kunt er met je klas komen proeven van een boeiende, interactieve workshop binnen je vakdomein.

Alle workshops zijn afgestemd op de leerplannen van het secundair onderwijs.

Meer info & inschrijven

Workshops à la carte

Wil je graag een workshop volgen op een zelf gekozen moment? Kom en grasduin in onze menukaart aan interactieve workshops. Howest biedt een ruime keuze aan workshops die we graag geven in een van onze labo’s of lokalen of binnen de eigen schoolmuren.

Het recept is steeds hetzelfde, de ingrediënten variëren volgens de eindtermen waar je wil aan voldoen. In sessies van een drietal uur krijgen leerlingen een korte inleiding over een gekozen onderwerp waarna ze zelf effectief aan de slag gaan. Want dat is waar we met Howest voor staan: praktijkgerichte workshops.

Overzicht workshops & inschrijven

RoboCup Junior

RoboCup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Oorspronkelijk gestart als Australisch initiatief, wordt het nu in meer dan 30 landen over de hele wereld gespeeld.

Meer info & inschrijven