Nog meer info en ondersteuning

Als 18-jarige een keuze maken voor de opleiding en school die bij je past? Geen evidente zaak. Howest ondersteunt leerkrachten en scholen graag waar mogelijk.

Heb je vragen over ons aanbod? Contacteer ons

Het hoger onderwijs toegelicht

Laatstejaars en hun ouders worden tijdens het schooljaar goed voorbereid om de eerste stappen te zetten richting hoger onderwijs. Vanuit Howest stellen wij graag onze expertise ter beschikking en gaan wij regelmatig spreken op secundaire scholen om de structuur en het systeem van het hoger onderwijs toe te lichten. Een aanvraag of meer info kan via communicatie@howest.be.

De hogeschool aanwezig tijdens de infoavond of rapportbespreking van je school

Howest ondersteunt graag jullie infoavonden of is graag aanwezig met het opleidingsaanbod tijdens de rapportbespreking. Wens je hier graag beroep op te doen? Neem contact op met communicatie@howest.be.

Studentenondersteuning

Leerlingen laatste jaar secundair onderwijs die wensen verder te studeren in het hoger onderwijs staan voor een belangrijke keuze. Duidelijke en correcte informatie kan helpen om een doordachte studiekeuze te maken. Ons team studentenvoorzieningen informeert de leerlingen graag over de verschillende vormen van ondersteuning en begeleiding die zij kunnen krijgen in het hoger onderwijs om hun kansen op slagen aanzienlijk te verhogen. Meer info via ria.vermote@howest.be

Prijsbeesten

Aan het eind van het schooljaar wordt een lichting 6de jaars uitgezwaaid. Traditiegetrouw worden er tijdens de proclamaties een aantal leerlingen in de bloemetjes gezet. Howest biedt met veel plezier een geschenk aan dat tijdens de proclamatie kan worden uitgereikt.

Meer info & inschrijven

Dienstverlening door studenten

Studenten uit de opleiding kleuter-, lager- en secundair onderwijs voeren tijdens hun driejarige opleiding een dienstverleningsopdracht uit. Wens je hier graag een beroep op te doen? Neem dan zeker een kijkje op www.howest.be/dienstverlening

Proefstuderen

Tijdens de krokusvakantie organiseert Howest het proefstuderen. Leerlingen uit het zesde jaar secundair onderwijs krijgen de kans om te komen proeven van een of meerdere opleidingen aan Howest.

Meer info