Centen

Studeren kost energie, maar ook heel wat geld. Elke vraag over pecunia en pingping beantwoordt Stuvo op een lonende manier.

  • Heb ik recht op een studietoelage?
  • Waar en hoe vind ik een job?
  • Wat is mijn statuut als student?
  • Betaal ik belastingen?
  • Heb ik recht op een leefloon?
  • Enzocetera…

Studeren kost geld...

Kom je in de problemen of wil je goed voorbereid aan de slag? Dan ben bij Stuvo aan het juiste adres om je hierin te helpen! Bekijk samen met ons in hoeverre je in aanmerking komt voor studiefinanciering. We gaan steeds op dezelfde wijze tewerk:

Stap 1

We gaan na in hoeverre je in aanmerking komt voor een Studietoelage van de Vlaamse Gemeenschap en kunnen je hierop een voorschot geven.

Stap 2

Is er naast de Studietoelage nog nood aan studiefinanciering? Dan kan er bekeken worden op basis van een dossier of er nog studiefinanciering via Stuvo mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld voor een laptop/tablet, studiereis, ondersteuning in de huur van een kot of een andere studiekost. We zoeken een oplossing op maat en houden hierbij rekening met je eigen financiële mogelijkheden.

Meer info

Studentenjob?

Naast studiefinanciering is een studentenjob ook een bron van inkomsten. Je kan bij Stuvo terecht voor advies en hulp bij alles wat met werken als student te maken heeft.

Uitkeringen voor studenten?

Soms kom je als student in aanmerking voor een leefloon, werkloosheidsuitkering of combineer je werk, studie en/of gezin. Stuvo helpt je graag op weg!

Contact

Neem contact op met Stuvo!

Nuttige links