Mobiliteit

Vlotjes naar en van de campus… We helpen je graag op weg!

De meest efficiënte manier om je als student te verplaatsen is per fiets!

  • Kortrijk via www.mobiel.be
    In Kortrijk betaal je 5 euro per maand, je kan online je fiets reserveren.
  • Brugge via www.brugge.be/studentenfiets-huren
    In Brugge betaal je 6 euro per maand. De minimum huurperiode is 3 maanden. Vanaf begin augustus kan je je fiets online reserveren. In Brugge zijn de fietsen jammer genoeg beperkt, wees er dus vlug bij.
  • Blue-bike in 47 steden via www.blue-bike.be. Met een blue-bike abonnementskaart kan je in 47 steden terecht om voor een dag een fiets te ontlenen. Voor slechts 3 euro krijg je een abonnementskaart met 2 gratis ritten thuisgestuurd. Naast het abonnementsgeld van 3 euro, betaal je voor 1 rit (24h) maximum 3 euro. Je ontvangt de factuur telkens op het einde van de maand per email. Inschrijven kan via blue-bike.be en kies ‘student’.
  • Schoolfietsroutekaarten via Bekijk de schoolfietsroutekaart van je gemeente. Een schoolfietsroutekaart toont de studenten een veilige fietsroute naar de school, geeft tips en wijst op aandachtspunten.
  • Fietsparking BUDA Kortrijk - De fietsen aan de Budafabriek in Kortrijk moeten verplicht gestald worden in de overdekte fietsparking BUDA. De eerste zone met 72 fietsen is gratis en publiek toegankelijk tussen 06u en 02u terwijl de tweede zone voorbehouden is voor abonnees (24h/24h). Je kan als student aan een voordeeltarief van 20 euro per jaar een abonnement aanvragen voor de fietsparking BUDA Kortrijk. Eénmalig dient een badge aangekocht te worden (15 euro). Het abonnement dient aangevraagd te worden aan het onthaal van Howest Kortrijk – The Level, Botenkoperstraat 2. Vergeet jouw identiteitskaart en studentenkaart niet mee te nemen. Het abonnement dient aangevraagd te worden aan het onthaal van Howest Kortrijk – The Level, Botenkoperstraat 2. Vergeet jouw identiteitskaart en studentenkaart niet mee te nemen.

Bus of trein?

Buzzy pass

Dankzij Stuvo krijg je 35 % korting op de aankoop van je buzzy pass of omni-pass. Aanvragen doe je online!

Combi-abonnementen NMBS – De Lijn

Bij combi-abonnementen NMBS – De Lijn krijg je ook 35 % korting op het bus gedeelte. Je moet eerst zelf je combi-abonnement aankopen en ontvang je de terugbetaling door het volgende formulier in te vullen.

Buspas Kortrijk

Enkele jaren geleden sloten de stad Kortrijk, de studentenvoorzieningen en De Lijn een schitterende deal: elke student krijgt - mits een administratieve kost van € 10,00 - een buspas waarmee hij of zij onbeperkt elke bus op het grondgebied van groot Kortrijk op kan. Lees meer

Cambio

Als je in de stad studeert of op kot zit is een eigen auto totaal overbodig, toch? Te voet, met de fiets of met bus, tram en trein raak je overal waar je moet (of wil) zijn. Meestal toch, want af en toe komt een auto je misschien toch van pas.

Speciaal voor jou is er het autodelen cambio CAMPUS tarief! Cambio CAMPUS geeft je de vrijheid een auto te gebruiken wanneer je er een nodig hebt ... zonder een eigen auto te moeten kopen.

Meer info

Carpoolen via Campuspool

Het carpoolportaal voor studenten

Heb je geen vervoer naar de campus, of vind je het vervelend om alleen te moeten rijden? De carpooltoepassing voor pendelaars is nu ook bruikbaar voor studenten. Mogelijk vind je een collega-student uit de buurt om dagelijks of wekelijks mee samen te rijden.

Meer info via howest.carpool.be.

Met de wagen in combinatie met De Lijn of de fiets

MOBI abonnement Brugge

De mogelijkheid wordt geboden aan elke student van HOWEST Brugge om een MOBI abonnement aan te kopen t.b.v. 20€/maand/per voertuig waarmee je kan parkeren in de grote parking aan de voorkant van het station Brugge Interparking. Adres: Buiten Begijnevest, 8000 Brugge. Deze parking, gesitueerd naast het station is de ideale overstap op het openbaar vervoer: hier passeren alle bussen van De Lijn. Je kan eveneens met het MOBI abonnement gratis gebruik kan maken van dit openbaar busvervoer tussen het station en de binnenstad.

Om hiervan gebruik te maken begeef je je naar het onthaal van de campus St. Jorisstraat 71 of de campus Rijselstraat 5 om op vertoon van jouw studentenkaart een ondertekend document door de Alg. Directeur, gestempeld en gedateerd, af te halen.

Daarna vul je dit document zelf verder in met je gegevens en ga je naar: NV INTERPARKING District Vlaanderen, Hoefijzerlaan 12 - 8000 Brugge - www.interparking.be of naar het kantoor op de parking zelf te vinden aan de uitrit van de Interparking.

Indien je dit abonnement wenst op te zeggen bij beëindiging van studies/ tewerkstelling of niet meer nodig doe je dit een maand op voorhand bij Interparking zelf.

Park + Bike of Bus Wembley Kortrijk

Je kan gratis jouw wagen parkeren op de Parking Wembley - Moorseelsestraat 116 Kortrijk. Deze park en bike/bus parking ligt op 1 km van Howest-The Level en 2,5 km van Howest-Graaf Karel de Goedelaan. Vanaf deze parking kan je gratis met de bus richting Kortrijk Station (buslijn 42 en 62) en terug. De dichtstbijzijnde afstapplaats is dan De Appel. Binnenkort (september 2017) zal het ook mogelijk zijn om aan de Parking Wembley een blue-bike te ontlenen. Meer informatie

Met de wagen

Voor de vestigingen Howest Kortrijk – Graaf Karel de Goedelaan, Howest Kortrijk – The Level en Howest Kortrijk – Budafabriek wordt het gebruik van de autoparkings BUDA en HAVEN aangeraden. Voor parking BUDA is het voordeeltarief 35 euro/maand (< 1,50 euro/dag) en voor parking HAVEN is het voordeeltarief 20 euro/maand (< 1,00 euro/dag). Dit geldt voor een abonnement van ma-vr, 8u00-20u00. Eénmalig dient een badge aangekocht te worden (15 euro). Het abonnement dient aangevraagd te worden aan het onthaal van Howest Kortrijk – The Level, Botenkoperstraat 2. Vergeet jouw identiteitskaart en studentenkaart niet mee te nemen.

Voor de vestiging Howest Kortrijk – Graaf Karel de Goedelaan kan je gebruik maken van een Howest-parking maar dan dien je een parkeerkaart aan te vragen. Dat doe je via www.howest.be/parkeerkaart. De parkeerkaart leg je vervolgens op een goed zichtbare plaats op het dashboard van je wagen.

Contact